BILDGALLERI
Waterlife har gett ut en ny bok med titeln "FLUGFISKELIV - i strömmande vatten". Ingemar Näslund och Lars Häreblad har färdigställt en bok om fiske med fluga. Den innehåller massor med härliga bilder från fiskevatten, över och under ytan. Boken bjuder på populärvetenskaplig läsning om öring, harr och insekter samt flugfiskeanekdoter från nu och då. Tokiga flugfiskare med märkliga upplevelser finns det gott om. Ett och annat allvarsord om vatten och miljö blir det också.
Sammanlagt 208 sidor flugfiskeläsning!
 
GUNNAR WESTRIN RECENSERAR
Allas vår flugfiskenestor och föredöme, Gunnar Westrin, har recenserat boken Flugfiskeliv i Sportfiskarnas tidning SPORTFISKE. Vi saxar några rader:
"Ingemar Näslunds nya bok är utan tvekan ett praktverk med välmatad och initierad text och fantastiska bilder. Näslunds behandling av det svenska språket är ypperlig, där en kompott av fakta och möjligtvis en smula självironi stegrar läslusten."
"Författaren har en egenartad förmåga att blanda fakta med realiteter som flugval, fiskbiologiska synpunkter, tankar och drömmar."
"Boken är njutbar ända in i planket."

 
Flugfiske i Norden, husorganet för många av landets flugfiskare. Ur senaste numret (Feb 2015), recensenten Tomas Jentzsch:

"Som recensent kan jag ibland tycka att det ges ut en hel del böcker och filmer om flugfiske som känns tämligen överflödiga. Men inte den här gången. Flugfiskeliv i strömmande vatten är en bok som jag förbehållslöst kan rekommendera. Med rikt bildmaterial och välskriven text i fint balanserat samspel blir den en helhetsupplevelse att inspireras av inför en kommande flugfiskesäsong."
 
 
FLUGFISKELIV PÅ TV!
SVT:s morgonprogram 20/11.Klicka på länken nedan.
 
 
FLUGFISKELIV I RADION!
Radio Jämtland förmiddagsprogram 20/11. 32:20 min in i sändningen.
 
 
Pelle Klippinge, författare och förgrundsfigur inom svenskt lax- och havsöringfiske:
"Har slukat kapitel efter kapitel och känner att det är det bästa jag läst på flera decennier. Skönt och lagom analyserande, balanserade kapitel, djuplodande stundtals, fiskarglädje, feeling, ja massor av feeling förresten. Ena överdådiga bilden efter den andra i tillägg, sländor bara sprutar förbi liksom vackra öringar, fjäll, kompisar, kaffekåsor, strömmar, luspar och hela baletten. Kan bara applådera och gratulera er till en gedigen insats av sällan skådat slag."
 
 
Tidningen Turist nr 1 2015
"Därför bjuds vi 208 sidor tankar, möten och drömmar i text och bra bilder där inbitna får lära mer om sig själva och sin värld. Tack. Nu kan vi "onormala" sjunka ner i läsfåtöljerna. Bort till stränderna, bruset, doften, de vakande fiskarna och allt som är våra liv med harr- och öringfiske i Sverge."
 
 
Jan-Åke Fritzson, småländsk flugfiskeprofil:
"Tack för några mycket trevliga timmar då jag försjunkit djupt i nya boken "Flugfiskeliv". Den kåserande, reflekterande och med fakta fyllda texten - uppbackad med förnämliga foton - har gjort det svårt att slita sig från den.
Att läsa den mitt i vintern gör läsupplevelsen ännu större och gör det också lite lättare att klara av den tid då längtan ut till våra strömvatten är som allra störst.
Den bästa bok inom området jag läst på många, många år! Tack!"
 
 
Stig Tornianen, flugbindare i Järpen:
 
Patrik Bergqvist, fiskevårdare och flugfiskare i Hallstavik:
 
Per Stadigh, laxorakel i Uppsala:
 
(Klicka på citatet för att läsa hela recensionen i original)
 
 
 
 
 
 
Bokens leveranstid ca tre dagar.
Pris: Specialpris 275 kr (inkl moms och frakt) (ord. 350 kr)
 
 
 
 
Waterlife HB | SE-nummer: 969748-459101 | Tormods väg 19, 832 55 Frösön - Sverige | Tel:: 070-3040354